Kaş Kaldırma Nedir, Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Kaş kaldırma nedir, kaş kaldırma yöntemleri nelerdir?
İlerleyen yaşlarla birlikte cilt elastikiyetini kaybeder. Başta yüz olmak üzere vücudun farklı yerlerinde de kırışıklıklar ve sarkmalar gözlenir. Yaşlanma belirtilerine öncelikle kaş ve alın bölgesinde rastlanır. Kaş ve üst göz kapaklarındaki bu sarkmalar zaman geçtikçe gözlerin üzerinde toplanır hatta görüşü dahi zorlar. Bu sarkmalar kişiyi daha yorgun, sinirli ve gergin gösterir.
Kaç kaldırma yöntemleri nelerdir?
Kaş kaldırmak adına cerrahi ve cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemler bulunmaktadır. Her iki yönteminde avantaj ve dezavantajları vardır. Başlıca kaş kaldırma yöntemleri; kaş askısı, klasik kaş kaldırma, endoskopik kaş kaldırma, botoks ve ulterapidir.
Botoks ile kaş kaldırma
Öncelikle kişinin yüz tipine uygun kaş şekli tasarlanır. Çekilmesi gereken uygun pozisyon belirlendikten sonra estetik cerrahlar tarafından bu işlem gerçekleştirilir. Altın oran hesaplarına göre yapılan bu işlemde kişi daha yumuşak, dinç ve sağlıklı bir görünüme sahip olur. Operasyondaki önemli nokta, kişinin doğal hareketini yapmasını engellememesi, kaslarda bozulmalara sebep olmamaktır. İşlem 2 ile 10 dakika arasında sürmektedir. İşlemin en önemli avantajlarından biri yüzde yara izinin oluşmamasıdır.
Ulterapi ile kaş kaldırma
Yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason enerjisi olarak adlandırılan bu yöntemde cilt sıkılaştırılır ve yenilenir. Bu yöntemde de ciltte herhangi bir yara izi oluşmaz. Yaklaşık 10 dakika sünen bu işlem sonucu ortaya çıkan görüntü, ortalama 3 aylık bir sürede istenilen hale gelir.
Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı
Günümüzde en sık ve popüler olarak kullanılan yöntemdir. Endoskop adı verilen küçük ve ince kameralar yardımıyla kesi yapılmadan ve iz bırakmadan yapılan bu işlem lokal anestezi altında hastanelerde gerçekleştirilir. Saçlı derinin iç kısımlarında birkaç farklı noktadan küçük delikler açılarak herhangi bir iz bırakmadan yapılır.
Klasik kaş kaldırma ameliyatı
Diğer adı şakak germe ameliyatı olan bu yöntemde kişinin şakak kısmındaki saçlı deri çıkartılarak bölge germe işlemi uygulanır. Yöntemin en büyük dezavantajı dikişlerin genişleyerek saçsız adalar oluşturmasıdır.
Kaş askısı yöntemi
Lokal anestezi altında uygulanan bu yöntemde saç çizgisinin sınırından küçük bir delik açılarak, dikişle kaş istenilen pozisyonda asılır.
Bir yanıt yazın