Kolajen İpin Faydaları Nelerdir?
Kolajen İpin Faydaları Nelerdir?
Collagen İpe daha genç ve çekici görünmek isteyen kadınlar tarafından sıklıkla incelenmektedir. İnsan vücudu sıvı açısından oldukça zengindir. Ancak birçok sebepten dolayı sıvı kayıpları da meydana gelebilmektedir. Bunun bazı nedenleri şöyledir;
- Yaşlılık
- Sigara ve alkol tüketimi
- Aşırı şeker kullanımı
- Sağlıksız beslenme tarzı
- Uykusuzluk ya da düzensiz uyku
- Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalma
- Çevre kirliliği
Cildin yaşlanmasını önlemek, deri bozukluklarının olmaması için sıvı kaybını önlemek gerekir. Ancak bunların bazıları zamanla kendini gösteren kaçınılmaz etkilerdir. Kolajen ipler de burada devreye girer. Böylece kişilerin yüzünde meydana gelen sarkmalar giderilir.
Kolajen İp Faydaları Nelerdir?
Kolajen aslında vücutta kıkırdak ve kemik dokularında yer alan bir protein türüdür. Normal şartlarda her insan vücudu, belirli bir yaşa kadar gereksinim duyduğu Kolajeni kendisi üretir. Ancak bir yaşa geldikten sonra bu sona erer. Böylece ciltte istenmeyen durumlar ortaya çıkar.
Kolajen ip bu noktada ciltte yaşlılık veya farklı bir sebeple meydana gelen sarkmaları önlemek için kullanılır. Ayrıca yapısı gereği vücutta Kolajen üretimini de uyarır. Böylece daha canlı bir cilt elde edilebilir. Bunun haricinde şu gibi faydaları vardır;
- Cilt dokularını nemli ve canlı tutar.
- Cildin esnek yapısını korumaya yardımcı olur.
- Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
- Daha genç ve diri bir cilt sunar.
- Selülit ve deri çatlaklarını azaltır.
- Kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur.
- Antioksidan ve detoksifikasyon sağlar.
- Kemikleri güçlendirir.
- Kilo kontrolüne yardımcı olur.
- Kasların daha güçlü olmasını sağlar.
- Kalp sağlığına faydalıdır.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Daha sıkı bir cilt sunar.
- Uyku düzenini iyileştirir.
- Çene hattını belirginleştirir.
Kolajen ip ciltte Kolajen üretimini uyardığı için bu gibi etkileri görmek mümkündür. İşlemler cerrahi müdahale gerektirmemekte olup yaklaşık olarak 30 dakika içinde sonlanır. Ardından kişiler normal günlük hayatlarına dönüş yapabilir.
Kolajen İpinin Etki Süresi Ne Kadardır?
Kadınlar girmiş oldukları bir cerrahi uygulamanın kalıcı olup olmadığını, kalıcı değilse ne kadar etkisinin gözlemlenebileceğini sıklıkla sormaktadır. Dolayısıyla Kolajen ip protokolü yaptırmak isteyenler emin olabilmek için ne kadar süre etkisini görebileceğini de merak eder.
Cerrahi müdahale gerektirmeyen Kolajen ipler, kısa ve uzun vadede farklı sonuçları sağlamaktadır. Uygulamanın yapılmasından hemen sonra ciltte yüzde 60 ile 65’e varan bir toplanma kendini gösterebilmektedir.
İşlemin sonuçlarının yüzde 100 oranına varması ise 1 aya kadar sürmektedir. Bundan sonra daha genç bir görünüm kazanılmaktadır. Ancak kalıcılık oranı herkeste farklılık göstermektedir. Genel hatlarıyla 12 ay kalıcılığı vardır.
Kolajen İp Kullanılan Ciltler Hangileridir?
Günümüzde her insan farklı bir cilt tipine sahiptir. Ancak genel hatlarıyla incelendiğinde şu gibi cilt türleri vardır;
- Normal ciltler
- Kuru ciltler
- Yağlı ciltler
- Karma ciltler
- Hassas ciltler
Bu nedenle gerek kişisel bakım ürünlerinin imalatında gerekse estetik işlemlerde kişilerin cilt tipleri ön plana çıkmaktadır. Zira buna dikkat edilmeden işlem yapılması olumsuz, istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir. Dolayısıyla Kolajen ip askı yapmak isteyen kadınlar, bundan emin olmak için kendi ciltleri ile uyumluluk oranlarını da merak etmektedir.
Ancak bu konuda endişelenmek gerekmez. Zira bunlar her cilt tipiyle uyumlu yapıdadır. Bu sebeple problem olmaksızın kullanılır. Buna ek olarak alerjik etkilere de sebep olmaz.
Kolajen İp Nasıl Yapılır?
Kolajen ip 30 dakika süren kısa bir işlemdir. Tamamlandıktan sonra kişilerin kendi gündelik yaşamlarına dönebilmesi için bir engel bulunmaz. Poliklinik koşullarında rahatlıkla uygulanabilmekte olup gerek anestezisiz, gerekse lokal anestezi eşliğinde yapılabilmektedir.
İşlemlerde ilk önce Kolajen ipin cilt altına alınacağı yerler iğne ile uyuşturulur. Yağ dokusunun üst kısmından olması sebebiyle süreç esnasında ağrı gibi etmenler meydana gelmez. Bu tamamlandıktan sonra derinin üst kısmından koninin tersi yönüne hafif baskı gerçekleştirilir. Böylece mekanik olarak yukarı kaldırılır ve işlem sonlanır.
Ancak sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da yer almaktadır. İşlemin başarılı olması için doktorun profesyonelliği kadar kişilerin uyarılara ne kadar önem gösterdiği de mühimdir. Yüz masajı, yoğun spor ve dans gibi aktivitelerden bu nedenle uzak durulmalıdır.
Bir yanıt yazın