Sivilce İzi Tedavisi
Sivilce, ergenlik döneminde görülmekle birlikte 30’lu 40’lı yaşlarda da görülebilen bir deri hastalığıdır. Her yaşta estetik olarak rahatsız edici olan sivilce ve sivilce izi tedavi yöntemleri merak edilmektedir.
Sivilce sorunu sadece kadınların değil erkeklerin de büyük sorunlarından biridir. Cilt görüntüsünü oldukça bozan ve insanın psikolojik olarak da rahatsız eden sivilceler kuruduktan sonra da sorun olmaya devam ediyor, cilt üzerinde leke ler ve çukurlar oluşmasına sebep oluyor. Bir çok insan sivilce izi tedavisi için en uygun yöntemi merak ediyor.
Genel olarak Sivilce izi üç farklı kategoride incelenmektedir;
- Yüzeysel Sivilce İzleri
- Derin Sivilce İzleri
- Keloid
Sivilce İzi Tedavisi için Kullanılan Yöntemler
Genel olarak sivilce izi tedavisi için doğal yöntemlerin yanı sıra bu yöntemler de bulunmaktadır.
- Kimyasal Peeling yöntemi
- Derin soyan lazer
- Mikro iğneleme
- Fraksiyonel radyofrekans
- Dolgu tedavisi
- PRP yöntemi
PRP yöntemi
Platelet Rich Plasma-Platelet yöntemi trombosit, pıhtı hücresi yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulamasıdır, Cilt gençleştirmede kullanılan bu yeni yöntem son yılların en gözde ve en etkili yöntemlerindendir.
Kişiden 8-20 cc kan alınır ve santrifüj edilir. Elde edilen serum, mezoterapi gibi minik küçük miktarda ve yaygın biçimde derinin altına enjekte edilir. cilde enjekte edilen kan, pıhtı hücrelerini bu dokuya toplar ve onarım süreci başlar. Sonuç olarak hasarlı dokuda hızlı ve güçlü bir şekilde onarım başlar.
Sadece yüzünüzde değil vücudunuzun çeşitli bölgelerinde Sivilce izi tedavisi için geliştirilen PRP tekniği ile birlikte; boyun, dekolte bölgesi, sırt bölgesi, eller, bacak araları, koltuk altı bölgesi gibi çeşitli bölgelerde kullanılabilen bir yöntem olarak bilinmektedir.
Mikro İğneleme
Dermaroller olarak da bilinen mikro iğneleme, silindir şeklindeki bir cihazın üzerinde ince iğne olan el cihazıdır. Sıra halinde dizilmiş olan bu mikro iğneler 0,5-2 milimetre uzunluğunda ve 0,1 milimetre çapındadır. Mikro iğneleme yöntemiyle derdeki kolajen üretimi tetiklenerek cildin onarılması sağlanır
Fraksiyonel Radyofrekans
Diğer adıyla Thermage (termaj) olarak bilinen bu yöntemde mikro iğneler ile donatılan radyofrekans cihazının akım çıkışı sağlayan ünitesi derinin üst tabakasını atlayıp orta tabakaya ulaşmaktadır. Kullanılan iğneler altın kullanılarak yapıldığı için “altın iğne” olarak da bilinmektedir.
Dolgu Tedavisi
Akne sonrası oluşan deformasyonun ve sivilce izi tedavisi amacıyla cildin altına enjekte edilen kalıcı maddeler kullanılır. Sonucunda ise ciltte oluşan çukurlar kendini toparlamış olur ve daha genç, sağlıklı görünüm elde edilir.
Kimyasal Peeling Yöntemi
Cildi canlandırmak amacıyla uygulanan kimyasal peeling, cildin hasarlı üst kısmının soyulması işlemidir. Böylelikle daha parlak, genç ve temiz bir cilde sahip olunur. Cildinizin yapısına göre değişen kimyasal peeling uygulamaları kullanılan maddelere göre yüzeysel, orta ve derin peeling uygulanır.
Derin Soyan Lazer
Derin soyan lazer yönteminde ya renk pigmentlerine etki eden ya da cildi soyarak yenileyen lazer yardımı ile cilt yenileme işlemi yapılır. Çevre dokulara zarar vermeden yapılan bu işlem cilt üzerinde herhangi bir hasara neden olmaz aksine ölü deriyi ve cilt yüzeyindeki lekeleri giderir.