Kalıcı Makyaj Silme

Kalıcı Makyaj Silme

Kalıcı makyajın kalıcılığı cilt tipine, cildin nem oranına, yaşa ve çevresel faktörlere göre farklılık gösterir. En az 2 yıl, en fazla 5 yıl süreyle kalıcılığını korur ,bu süre içinde istenildiği zaman kalıcı makyaj silme işlemi yapılabilir. Kalıcı makyaj bazen istenilen şekilde yapılmadığı için , işlem beğenilmediği yada yapılan makyajdan sıkıldığı için kişiler kalıcı makyaj silme işlemini tercih edilebiliyor.

Kalıcı Makyaj Sime Nasıl Yapılır?

Kalıcı makyajın silineceği bölgeye bazı ilaçlar enjekte edilir. Bunun amacı deri altında kalan makyajın deriden dışarı atılmasıdır. Bir haftaya kadar kalıcı makyaj silme işleminin uygulandığı bölge kabuk atar. Bu durum, kalıcı makyajın silindiği anlamına gelir.

Birçok farklı yöntem ile kalıcı makyaj silme yapılabiliyor, Deriye boya uygulanarak yapılan kalıcı makyaj birkaç seans sonrasında deriden tamamen silinebiliyor, Kalıcı makyaj silme işlemi ciltte iz bırakmaz ve tahrişe neden olmaz.

Kalıcı Makyaj Silme Yöntemleri

Kullanılan tekniklere bakıldığında bunlar topikal uygulamalar, peeling ajanları ile yapılan uygulamalar ve lazer ile yapılan uygulamalar Topikal uygulama, losyon ve kremler yardımıyla kalıcı makyajın silinmesi işlemidir.

Tatto tekniğiyle yapılan kaşlarda bu kremlerle beraber lazerlerin de kullanılması gerekiyor, tek başına kremler etkili olmayabiliyor. Peeling ajanları ile yapılan uygulamalarda ise cihazlar kullanılır.

İğneli olan bu cihazlarda, iğneler farklı kalınlıkta oluyor. Aynı zamanda bunlar sodyum, glikolik asit ve peeling ajanları içeriyor. Bu şekilde yapılan kalıcı makyaj silme, diğer yöntemlere göre makyajın daha kolay silinmesini sağlar.

Lazerle yapılan uygulamalarda, Q anahtarlı dediğimiz lazerler ile boyalar parçalara ayrılarak hücreler tarafından kolay emilmesi sağlanır. Cildin yenilenmesini uyarır ve hücrelerin boyayı daha çabuk yok etmesine yardımcı olur.

Oksijenli Suyla Kalıcı Makyaj Silme

Kaş, göz kapağı, dudak gibi bölgelere uygulanan pigmentlerin silinmesi için birçok farklı yöntem kullanılır. Ancak bazı kişiler lazer tedavisi gibi acılı tedaviler görmek istemeyebilir ,Bu gibi durumlarda devreye oksijenli su giriyor. Kalıcı makyaj için kullanılan cihazları aynı şekilde silmek için de kullanılabilir, Oksijenli su, yüzdeki pigmentleri kusturmak için belirli bölgelere uygulanıyor.

Kalıcı Makyaj Sildirmek Güvenli Midir?

Kalıcı makyajların silinmesi, kullanılan yöntemlere göre güvenliği tartışılacak bir konudur. Lazer ile silme işlemlerinde her zaman bir risk vardır. Özellikle göz makyajlarında, doktorun uzmanlığı önemlidir. Bu yüzden makyaj silme işlemleri düzgün ve güvenilir kliniklerde yaptırılmalıdır.

Dikkatinizi Çekebilir!