Çatlak tedavisinde bazı kremlere ve bitkisel yağlara başvurulmaktadır fakat bu krem ve bitkisel yağlar aslında çatlağın oluşumunu engelleme adına daha etkilidir. Çatlak oluşturktan sonra çatlak tedavisi için bu yöntemler yetersiz kalmaktadır. Çatlak oluşmadan önce deriyi yumuşatması ve daha esnekleştirmesi adına krem ve yağlar fayda sağlarken çatlak oluştuktan sonra ise lazer yöntemi daha etkili olmaktadır.
Çatlak oluşmasına sebep olan bazı faktörler vardır , örneğin ;Genetik yatkınlık, gebelik dönemi ve ergenlikte fizyolojik olarak çatlak oluşur. Ergenlik döneminin hormonal değişimleri, hızlı büyüme, uzama, kas yapısının gelişmesi de çatlak oluşumuna neden olabilir. Aşırı kilo alıp vermeler, vücut geliştirme sporlarında ağır kaldırmalar deride çatlak oluşturabilir.
Çatlak Tedavisi Nasıl Yapılır
Çatlak tedavisinde çeşitli lazer uygulamaları ile olumlu sonuçlar almak mümkündür fakat bu cilt tipinize ve çatlakların yoğunluğuna da bağlıdır. Lazer tedavisi tamamen çatlakları yok etmese de görünüşünde gözle görülür bir iyileşme sağlamaktadır.
Mezoterapi karın çatlakları tedavilerinde başarılı iyileşmeyi desteklemektedir,. Mezoterapide çatlakların içerisine vitaminler, aminoasitler ve antioksidanlar enjekte edilir. Uygulanacak seans sayısı ve kullanılan ürünler tedavinin başarısında etkilidir. Bu nedenle bu alanda uzman dermatoloji hekimi tarafından planlanmalıdır.
Plazma enerjisi ile yapılan karın çatlakları tedavisi de, ameliyatsız bir yöntemdir. Gaz halinde bulunan azot ve su buharı yüksek enerji ile plazma haline çevrilir. Bu etkileşimin etkisi cilt yüzeyinde yenilenmeyi destekler. Çatlak sorunları plazma enerjisinin buharlaştırıcı etkisiyle olabildiğince azaltılır ve yeni doku oluşumu sağlanır. İşlem sırasında çevre dokulara zarar verilmeden alanında uzman dermatoloji hekimi tarafından yapılması halinde güvenilir bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapıldığından hasta ağrı veya acı hissetmez.