Deri yırtılması herhangi bir sağlık sorunu yaratmasa da estetik açıdan rahatsız edicidir. Derinin dermis tabakasının aşırı gerilmesi deri yırtılmasına sebep olmaktadır. Aynı zamanda hormonal sebepler ,hızlı kilo alma, ergenlik, hamilelik, ani zayıflama gibi nedenlerden dolayı da deride yırtılmalar meydana gelir. Vücutta ortaya çıkan kızarık yırtık görünümü deri yırtılması olarak kendini belli eder. İlk oluştuğunda daha mor bir renge sahip olsa da zaman içerisinde rengin beyaza döner. ilk oluştuğu anda cilt çatlakları tedavi edilirse daha hızlı bir şekilde kalıcı sonuçlar alınabilir. Üzerinden zaman geçtiğinde tedavi hem zorlaşır hem de tedavi süresi uzar.
Vücudun farklı bölümlerinde görülen deri yırtılması problemi genellikle; karın çevresi, göğüs bölgesi, sırt bölgesi, kollar, kalça ve bacaklarda görülmektedir. Vucut geliştiren kişilerde genelde kollarda ve sırt bölgesinde deri yırtılması gerçekleşir, kadınlarda ise genellikle gebelik döneminde göğüs ve karın bölgesinde deri yırtılması görülür.
Deri yırtılması söz konusu olunca bitkisel yağlar ve kremleri deri yırtılması tedavisinde yetersiz kalmaktadır.Deri yırtılması ilk oluştuğu zamanlarda tedavi edilirse daha iyi sonuçlar ortaya çıkar fakat ilerleyen zamanlarda çatlaklar yok edilemez, ancak görünümleri iyileştirilebilir. Bu noktada, uygulanan tedavi yöntemleri deri yırtılmasının derinliğini azaltmak ve cildin eski rengine dönmesine yardımcı olmayı hedefler. Çatlak tedavisine başlanacak evre, tedavinin başarısı açısından çok önemlidir. Ne kadar erken evrede tedavi yapılırsa, o kadar başarılı sonuçlar elde edilir. Deri yırtılması tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilir;
Fraksiyonel lazerler, Radyofrekans, Dermabrazyon, dermaterapi (dermapen, dermaroler), peeling, PRP, Mezoterapi, ilaç ve kremler (A vitamini türevleri, centella asiatica bitkisi özütü, hyaluronik asit, bitkisel yağlar, glikolik asit )